Mikä on Unelmien työpäivä?

Unelmien työpäivä on valtakunnallinen työhyvinvoinnin edistämiseen keskittyvä tapahtumapäivä. Tavoitteena on, että Unelmien työpäivänä Suomi täyttyy hyvinvoinnistaan huolehtivista työyhteisöistä, jotka päivän aikana hyvässä hengessä kehittävät omaa arkeaan niin, että yhä useampi meistä voisi paremmin.

Työhyvinvointia voidaan lisätä pienilläkin teoilla ja juuri nämä teot Unelmien työpäivänä halutaan nostaa esiin. Mitä useampi työyhteisö innostuu ja aktivoituu kehittämään omaa toimintaansa, sitä paremmaksi koko suomalainen työelämä muuttuu. Mikään työhyvinvointia edistävä teko tai idea ei ole liian pieni! Katso vinkkimme tapahtuman järjestäjälle. Toivotamme myös vuorotyötä ja epätyypillistä työtä tekevät mukaan teemapäivän viettoon.

Ensimmäinen Unelmien työpäivä järjestettiin 5.10.2017.

Ota Unelmien työpäivä osaksi arkea

  • Kerää porukka pohtimaan ja jakamaan erilaisia työntekoon liittyviä unelmia.
  • Ideoikaa yhdessä, miten niitä voisi toteuttaa kansallisena unelmatyöpäivänä.
  • Valmistakaa porukalla vaikkapa herkullista lounasta, ottakaa nokoset tai kirjoittakaa toisillenne kiitos jostain työhön liittyvästä asiasta.

Lue vinkit tapahtuman järjestäjälle. 

Päivän taustaa 

Pahoinvointi työssä maksaa tänä päivänä yli 40 miljardia euroa vuodessa. Suomessa tehdään ensiluokkaista työtä terveyden edistämiseksi ja hyvinvoinnista huolehditaan vapaa-ajalla, mutta keinot pitäisi saada käyttöön myös työpaikoilla. Unelmien työpäivän ajatuksena on osallistaa ja motivoida ihmiset itse ideoimaan ja ratkomaan työhyvinvoinnin ongelmia, tehtiinpä työtä mihin vuorokauden aikaan hyvänsä. Laajasti toteutettuna  voidaan pienilläkin teoilla saada aikaan merkittäviä vaikutuksia. Työhyvinvoinnin lisääntymisestä hyötyisi koko Suomi, ja siksi se on Yksi elämä -terveystalkoille tärkeä asia.

Unelmien työpäivän koordinointi

Unelmien työpäivä -pop up -tapahtumapäivän taustalla on Yksi elämä -verkosto.

Unelmien työpäivä on osa Yksi elämä -terveystalkoita, joista löytyy lisätietoa täältä. Yksi elämän tavoitteena on terveempi Suomi. Tervetuloa mukaan talkoisiin.

Tilaa myös Yksi elämä -terveystalkoiden uutiskirje.

Alkuun