Drömmarnas motionsdag är en dag, då vi bjuder in alla finländare att arrangera sitt motionsdags evenemang, allt från öppna träningar, turneringar, öppna dagar i konditionssalar till brännbolls spel, kulturvandringar och cykelturer. På samma sätt som det under restaurangdagen arrangeras mat arrangemang och under Konstens natt arrangeras kulturella evenemang. Under Drömmarnas motionsdag arrangeras kan vem som helst arrangera olika motionsevenemang. 

Drömmarnas motionsdag grundar sig på människornas och samhällen initiativ och frivillighet. På denna hemsida samlar vi endas information om alla evenemang. Som arrangör för ett evenemang ansvarar du för all verksamhet kring evenemanget och genomförandet av det.

Evenemangen främjas av hälsa-, motions- och idrottsorganisationernas närverk.  Dagen är också början på en större dröm, som fortsätter i september ”Drömmarnas motionsmånad” och kulminerar ”Drömmarnas motions år 2017” Inför Finlands 100 –års självständighets jubileums firande där temat är ”tillsammans”.

Genom att arrangera ett evenemang kan du vinna!

Genom att arrangera ett evenemang under Drömmarnas motionsdag, och anmäla det på webbtjänsten  www.unelmienliikuntapaiva.fi/tapahtumat deltar ni i utlottningen av fina priser. 

Till utlottningen av prisen deltar alla som arrangerar ett evenemang 10.5.2016. Utlottningen av priserna sker i maj, efter Drömmarnas motionsdag. Vinnarna meddelas personligen om vinsten via den e-post som uppgetts i samband med anmälan.

Vinster
  • 1 x 2500 € presentkort till Elämysmatkat (www.elamysmatkat.com
  • 4 x prova på en gren, för ett värde av á 200 € (grenarna varierar beroende på distrikt)
  • 4 x Helsingfors–Stockholm-kryssning (Viking Line)

Så informerar du om ditt evenemang

  • Anmäl evenemanget på adressen  www.unelmienliikuntapaiva.fi/ilmoita  Obs! Bara de evenemang som anmälts via denna sida deltar i utlottnings tävlingen. Se länken med utmärkelser här.
  • Dela dit evenemang via sociala media, #drommotionsdag #UnelmienLiikuntapäivä och berätta om detta till dina vänner och andra som du vill bjuda in till evenemanget. Påminn dina vänner då dagen närmar sig.
  • Följ med Drömmarnas motionsdag på Facebook och Twitter genom att läsa de senaste nyheterna.